Bevalling

De bevalling

Bij de thuisbevalling is de kraamverzorgster van Kraamzorg B-Lief aanwezig als assistente van de verloskundige.

Voor Kraamzorg B-Lief is het fijn te weten wanneer je bevalling is begonnen. Tijdens het intakegesprek informeren we jou over het moment waarop je ons kunt inlichten.

Indien je in het ziekenhuis bent bevallen en je weet wanneer je naar huis mag, neem dan contact op met Kraamzorg B-Lief, tel 06-57708842. Wij zorgen ervoor dat er een kraamverzorgende jullie kant op komt.

Klaar voor de bevalling

Vanaf 37 weken is het fijn om helemaal klaar te zijn voor de bevalling. Zo word je tijdens het  intakegesprek ingelicht over de babyuitzet, spullen voor de thuisbevalling, een tas voor spullen die je bij een ziekenhuis bevalling nodig hebt, maar ook over ARBO-richtlijnen voor kraamzorg.

Noodzakelijk

Vanuit de Arbo-wet zijn er een aantal verplichtingen die het werk voor de kraamverzorgster zo min mogelijk belastend maken. Het gaat er bijvoorbeeld om dat je bed voldoende hoog is, de commode op juiste hoogte staat, en of het badje / de Tummy Tub stabiel staan en op een standaard staan . Tijdens het intakegesprek worden deze en andere omstandigheden in je huis met je doorgenomen.

Benodigdheden (babyuitzet)

Afhankelijk van je verzekering krijg je een kraampakket toegestuurd nadat je hen geïnformeerd hebt over je zwangerschap. Ontvang je dit niet, dan zijn de benodigdheden voor het kraampakket ook verkrijgbaar bij Kraamzorg B-Lief.
Download hier een pdf van de babyuitzet checklist.

De zorgwijzer

Bij het intakegesprek ontvang je de Zorgwijzer. Dit is een naslagwerk waarin de kraamverzorgster de dagelijkse belevenissen en de conditie van jou en je kindje zal rapporteren. Daarnaast worden hierin afspraken over bijvoorbeeld de uren zorg, nuttige tips, antwoorden op je vragen en adviezen genoteerd. Je kunt ook zelf hierin je eigen ervaringen noteren. Zo heb je na je kraamtijd een handig naslagwerk.

Gezond zwanger met app

Met deze app, ontwikkeld door het Erasmus MC, kun je je levensstijl verbeteren omdat je bewust wordt gemaakt van je voedings- en leefstijlgewoonten.
Slimmer Zwanger app

 
menu